12.06.2018 г., 23:31 ч.

Сватба - брадва 

  Поезия » Хумористична
607 0 1

Тръгнал Петльо да се жени,

да се хвали тук и там:

- Сватба вдигам, в сто премени,

пременявам булка сам!

 

- Ще изпея над сто песни,

ще се радва цял ни двор,

на трапеза най-чудесна,

каня всички, без подбор!

 

- Абе, Петльо, що цирикаш,

толкоз рано пред зори?-

леля свинка тъй му вика,

той опашката подви.

 

- Първо намери кокошка,

ама бързай, да не стане зян -

виж под китната овошка,

сатър наточили, голям!

© Петя Богданова Всички права запазени

Сватбена муза

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??