Тръгнал Петльо да се жени,
да се хвали тук и там:
- Сватба вдигам, в сто премени,
пременявам булка сам!
- Ще изпея над сто песни,
ще се радва цял ни двор,
на трапеза най-чудесна,
каня всички, без подбор!
- Абе, Петльо, що цирикаш,
толкоз рано пред зори?-
леля свинка тъй му вика,
той опашката подви.
- Първо намери кокошка,
ама бързай, да не стане зян -
виж под китната овошка,
сатър наточили, голям!
© Петя Маркова All rights reserved.
Хареса ми