15.06.2022 г., 9:12 ч.

Сватба в гората 

  Поезия » За деца
285 0 2

 

 

      С фенерче в ръката

      лети из гората

      малката светулка.

      Утре ще е булка!

      Затуй сега ходи

      всички да обходи

      и да ги покани -

      сватове желани.

      Буболечки разни

      със кошнички празни

      пълнят ги,събират,

      дарове избират.

      На горската поляна

      за сватбата голяма

      събраха се всички

      животни и птички.

      Много дни играха,

      пяха и се смяха!

      Щом се умориха,

      в дупчици се скриха,

      сладичко заспаха

      под къщната стряха.

© Лидия Кърклисийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??