8.12.2017 г., 19:51 ч.  

Сватба в саваната 

  Поезия » За деца
484 2 0

             Млад жираф глава проточи

             във треви високи на савана.

             Зебрата с копито нежно сочи:

             "Днес реших да ти пристана!

 

             Твоите райета ме плениха,

             ноздрите ти мекички и черни!

             Днес ще бъда аз щастлив – жениха.

             Ти мислѝ, кани сватбари верни."

 

             Зебрата от радост силно скочи,

             влюбена във дългата му шия.

             Списък пълен вади и му сочи,

             той премигва в сватбена магия.

 

                                      ***

 

            "Ще поканим всички антилопи,

            щрауса и газелите рогати.

            Твойте братовчеди, тъй високи.

            Цяло стадо биволи чепати.

 

            И комшийте слоновете включих,

            носорогът също го поканих.

            Ще сервират малките термити.

            Всички ще сме там в тревите."

 

                                     ***

 

           Предоволен жирафът се облизва:

 

           "Мила, туй ще бъде важен ден,

           лъв измолих вчера да кумува.

           С грива пищна, в жълто пременен

           цял ден весел тука ще пирува."

 

                                    ***

 

           Под боабаба - шум и веселба,

           че жираф и зебра се венчават.

           А до тях лъвът се мръщи, въси,

           чака гладен него да гощават.

 

          Младоженец поздрави получил

          се завръща: "Ааа, булката избяга!?"

          На саваната закона ненаучил,

          гледа кум доволен се протяга.

           

© Хари Спасов Всички права запазени

-*Термити-вид мравки,живеещи в Саваната.

-**Боабаб-дървесен вид в Саваната

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??