21.03.2017 г., 23:36 ч.

Свежото непознато 

  Поезия » Хумористична, Философска, Гражданска
300 1 0

Яростен ураган от лица и имена
стихийно се завихря в моята глава.
Познати, приятели, колеги и клиенти - 
кои мълчат, кои обичат аплодисменти...
 

Читатели, писатели, слушатели и музиканти,
и най-скучните, и неземните таланти -
всеки има и багаж, и нещо ценно,
и може да покаже нещо необикновено.


Седиш ли само в удобната ти сфера,
пишеш ли само нещастие в тефтера,
губиш ти от динамиката на тоз' живот,
ставаш неподвижен и скучен идиот!


Разбира се, може да не си такъв екстроверт,
да предпочиташ плочата пред концерт...
Но и ти излез от таз' черупка твоя, 
никога не знаеш к'во се крие зад завоя...

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??