7.10.2022 г., 15:25 ч.

Свещ 

  Поезия » Любовна
232 1 1

В сърцето ми отдавна има свещ,

много дълго време огън не видяла…

Ще се намери ли някой с въглена горещ

да я запали, със светлината си бяла?

 

Фитилът отдавна, отдавна е изсъхнал,

дори той не помни кога буйно е горял…

Предсърдията и камерите са обвити

от мраз и лед, от черна лепкава печал.

 

Ела при мене и донеси ти пламък,

докосни свещта изсъхнала, студена.

Не ме е страх, запали я от двете й страни!

Може да боли - дори сигурно ще стена…

 

Но сладката болка, че съм жив и обичам

ще дойде вероятно от селенията на рая…

И нека свещта докрай, до атом се стопи

от огъня на любовта - най-сладката омая!

 

07.10.2022 г.

 

© Валентин Кабакчиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Странно защо няма коментари. Явно са те позабравили. Просто тук гледаме повече познати автори. А последният ти разказ е страхотен. Не коментирам под него, защото искам да видя другите коцентари. Поздравления.
Предложения
: ??:??