28.09.2020 г., 8:22 ч.

Светци си има Бог 

  Поезия » Философска
311 5 8

Политането - антоним на падане,
надолу дърпат коренища - жилави.
Умът ни за Вселенска мърост гладен е -
копнежите ни - меркантилно - хилави.

 

Отдавна закърнели са крилата ни.
Забили нос дълбоко, в екзистентното,
велики сме в житейското премятане,
сърцето ли? Родено е латентно то.

 

Загубили искрицата - сакралната,
но имаме си Бог - за извинение.
И без душа плътта живее - жалното,
не чува на душата песнопение.

 

Кога ли ще ни писне, от гурутата,
или по нашенски - от проповядващи?
Да млъкнат, за да чуем и нечутото!
Светци си има Бог, но няма вярващи...

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??