14.12.2004 г., 13:49 ч.

Светец в инвалидна количка 

  Поезия
887 0 2

Светец в инвалидна количка

"Гледай пич,
няма смисъл да мислиш.
Всичко е мръснишки просто -
или лягаш отчаян да мреш,
или леко се стягаш и точка!"

За този пияница, нещата бяха
наистина гладно ясни.

"Как ти бе името, Ясен?
Слушай, Ясене, дай да пием едно.
На Аспарух са му викали Ясният,
славяните, де,-не зная защо..."

Разказа ми какво се е случило с него.
Реставратор бил, паднал от скеле.
Днес рисувал във къщи икони
и пред църквите ги продавал.
Беше изпил три икони,
инвалидът, нещастникът в бяло.
Приличаше ми на плачещ конник,
отчаян, че онзи змей е избягал.

© Ясен Крумов- Хенри Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Баси, чак сега попадам тук и то чрез тото принципа. Невероятен стих, Хенри! Много ми хареса!
  • защо са толкова тъжни твоите стихове?толкова са истински...ако човек не се разчувства при наличието на толкова мъка в тях значи или няма сърце или не може да вникне в смисъла им.
Предложения
: ??:??