6.05.2014 г., 13:01 ч.  

Свети Георги и Ламята 

  Поезия
740 0 11

СВЕТИ ГЕОРГИ И ЛАМЯТА

 

 

Хайде, убий я най-после тая пуста Ламя, Свети Георги,

че още е жива и още живота ни смуче,

народът ни сякаш е пратен в жестока и дива каторга,

където дели участта си с тази на бесните кучета!

 

Най-личните деви ù дадохме, Георги, водата не пусна,

най-силните, най-мъдрите люде – жега ни прати.

Хайде, Светийо, най-после намушкай я пустата,

с дългото копие, че отново да тръгне реката,

 

слънце да пекне, облак да грабне, да росне робинята,

стадо да блейне, агънца танц да завият,

птици и ангели с песни да ти благославят името!

Георги, Светийо, хайде, най-после убий я!

 

 

 

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??