28.05.2008 г., 6:09 ч.

Свети Георги и змея 

  Поезия » Друга
789 0 9


            Ще гони гарваните черното ми куче.

Живец ще търси в опустялите чешми,

докато жадната вода сърцето му изсмуче.

 

Тогава конят ми - с осанка благородна,

порутени дувари ще прескача,

настигайки душата си свободна.

 

Със копието от трева по-остро

на вятъра очите ще пронижа

за да не види, че живея - тихо, честно, просто...

 

Но между шипките е паячната мрежа,

в която като змей побъркан днес се чудя

коя глава да си отрежа.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??