15.06.2024 г., 19:15 ч.

Светлик - (по споделяне на един младеж) 

  Поезия
39 0 0

Едва те зърнах и се влюбих в теб по детски!...

В нозете ти се срутвам на колѐне...

Душата ми разкъсва се... Не ми е леко...

Обичам те неистово и мълком стѐна...

Красива си до болка, до припадък -

Изящна, шѐметна и благородна,

А погледът ти - волен, струен, ярък -

Черкува ме с Небе и Кръст, и огън!...

Усмихваш се гальовно замечтана!...

Дори и натъжена... ме... пленяваш!...

Не съм на себе си - навярно осъзнаваш,

А да те мисля - нямам сили да престана!...

© Стоян Минев Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Шифърът на Леонардо: Да закодираме скрито послание в поезията си »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??