14.09.2017 г., 17:08 ч.

Светлината 

  Поезия
285 0 0

 

 

Следвай светлината.
Тя чертае път
от очите до душата
и сгрява плът.

 

В мрака непрозрачен
спира ти дъхът,
от изтрити очертания –
неосезаем е светът.

 

И себе си да търсиш
не можеш се намери, 
размит си всъщност
в потъмнелите химери.

 

Следвай светлината.
Тя самата е живот.

 

Дори да е миражна,
изрусена или белокоса,
от нея свят се ражда,
бял, единствен и широк!

 

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??