Следвай светлината.
Тя чертае път
от очите до душата
и сгрява плът.
В мрака непрозрачен
спира ти дъхът,
от изтрити очертания –
неосезаем е светът.
И себе си да търсиш
не можеш се намери,
размит си всъщност
в потъмнелите химери.
Следвай светлината.
Тя самата е живот.
Дори да е миражна,
изрусена или белокоса,
от нея свят се ражда,
бял, единствен и широк!
© Валентин Василев All rights reserved.