4.10.2011 г., 17:24 ч.

Светове 

  Поезия » Източни форми
475 0 0

Зелен килим от детелини.

Гола жена - слънчева мома.

Мъжка песен в полето.

 

Калинка целуна глухарче

и то полетя.

Полепна мъх по крилото ù.

 

Зелено дърво - боабаб.

Мексиканска жена с дете

на ръка почива от път на колела.

 

Риба в буркан като куршум

се удря в студено стъкло

и сълзите и на сол стават.

 

Коне със свобода.

Хора роби.

Земя без природа.

Рисувам Армагедон.

 

Гора от бамбуци и коала.

Дървена къщичка - кокоши крак.

Пушка на стена.

 

Лебеди в прозрачно езеро.

Вода от кристал и слънце.

Минувачи с фотоапарати.

 

Клетки с решетки.

Животни без съпровотива.

Умряла свобода.

Зоопарк  "Спасение"

 

Паяк върху жълта стена.

Оплетена муха.

Паяжина от лепило и капан.

 

Хлебарка на подметка от обувка.

Залепено като клеймо.

Вода от таолетна чиния.

 

Дъга - протегната ръка.

Докоснах я с четка

и нарисувах и усмивка от копчета.

 

 

 

© Ваня Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??