6.03.2024 г., 22:10 ч.

Световен шампион по самота 

  Поезия
147 2 3

СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО САМОТА

 

Световен шампион по самота –

седя си тихо в Морската градина,

додето кротко книжица чета,

мелтемът свири ми на окарина,

 

или – забравен в Нищото човек,

пустосвам по пресечките на Варна,

а покрай мене – вече втори век,

морето върху плажа се стоварва,

 

и гларусите грачат в смесен хор

печалното си "Nevermore!" във мрака,

невям – един заключеник в затвор,

катанецът да щракне, ще дочакам?

 

Спя – корабокрушенец върху риф,

на сухец под обърнатите лодки –

и всяка сутрин будя се – щастлив,

че хората край мен не са самотни.

 

Простете ми я? – светлата мечта,

щом слънцето наметне златна сърма,

световен шампион по самота! –

поне на стих с Любов да ви прегърна.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??