16.01.2009 г., 22:43 ч.

Светулчице 

  Поезия » Друга
508 0 2

 

Светулчице, вярна приятелко,

покажи ми пътя напред

и дари ме със сила, о, мечтателко,

да търся правда навред.

 

Вярна и предана си ти

и никога не ме подвеждаш.

Водиш ме към чудни бъднини

и към щастието ме отвеждаш.

 

Понякога си като горска самодива,

явяваща се в сънищата ми в среднощ.

Ти си смела, борбена, но и красива,

и ме зареждаш със своята мощ.

 

О, светулчице мила,

ти всъщност си моята душа,

която чрез своята помощ и закрила

ме докосва до хорските сърца.

© Николета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравления!
    Но!
    Във втория куплет сменяш ритъма - огледай целия стих и го прочети на глас!
    /Така правя не само аз/
    Зная, че можеш!
    Успех!
  • светулчицата не ми се струва най-подходящата метафора за душа.
Предложения
: ??:??