Светулчице, вярна приятелко,
покажи ми пътя напред
и дари ме със сила, о, мечтателко,
да търся правда навред.
Вярна и предана си ти
и никога не ме подвеждаш.
Водиш ме към чудни бъднини
и към щастието ме отвеждаш.
Понякога си като горска самодива,
явяваща се в сънищата ми в среднощ.
Ти си смела, борбена, но и красива,
и ме зареждаш със своята мощ.
О, светулчице мила,
ти всъщност си моята душа,
която чрез своята помощ и закрила
ме докосва до хорските сърца.
© Николета All rights reserved.
Но!
Във втория куплет сменяш ритъма - огледай целия стих и го прочети на глас!
/Така правя не само аз/
Зная, че можеш!
Успех!