5.08.2007 г., 12:19 ч.

СВЕТУЛКА 

  Поезия
487 0 1
В стаята ми влезе една светулка малка,
светва и угасва, с мантията, тъжно.
Красива и вечна  като малка "весталка",
нощта ми озари, докато съмне!

Бе  тази нощ не като другите,
с неизтанцуван танц на свободата!
Светулко, връщам твоя блян и бурите!
... остави ми малко светлина... и топлината...


                                    (Весталка -девствена жрица на богиня Веста
                                     в Рим, целомъдрена девица, в храма й тряб-
                                     вало от девици да се поддържа непрекъснато огън)

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??