СВЕТЪТ
Фантазията със криле се рее –
сред свят измислен някъде живее...
Там, където сенките сплъстени
изтъняват в образи стопени
и бързо чезнат в сетната мистерия,
отстъпвайки на твърдата материя.
Утрото се ражда в тишината
и безшумно гони тъмнината,
а денят реален оживява –
за радост, за падение и слава.
Мечтите ни красиви в миг отлитат –
далеч от нас в пространството се скитат...
Реалността ни грабва в своите длани –
посреща ни с усмивка, ражда рани...
Тъй всичко се повтаря многократно –
в живота ни дарен съвсем за кратко.
След нас препуска бързо той, безкрайно...
Къде ли се преселва толкоз тайно?
20.02.2016 г.
© Стойна Димова Всички права запазени
Бъдете благословени, мили приятели! т Стойна