Jul 6, 2016, 6:26 PM

Светът 

  Poetry » Phylosophy
419 1 5

СВЕТЪТ

 

                                              Фантазията със криле се рее –

                                              сред свят измислен някъде живее...

                                              Там, където сенките сплъстени

                                              изтъняват в образи стопени

                                              и бързо чезнат в сетната мистерия,

                                              отстъпвайки на твърдата материя.

                                              Утрото се ражда в тишината

                                              и безшумно гони тъмнината,

                                              а денят реален оживява –

                                              за радост, за падение и слава.

                                              Мечтите ни красиви в миг отлитат –

                                              далеч от нас в пространството се скитат...

                                              Реалността ни грабва в своите длани –

                                              посреща ни с усмивка, ражда рани...

                                              Тъй всичко се повтаря многократно –

                                              в живота ни дарен съвсем за кратко.

                                              След нас препуска бързо той, безкрайно...

                                              Къде ли се преселва толкоз тайно?

                                              

                                                                                 20.02.2016 г.                                           

© Стойна Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Рени, Исмаил, Катя и Руми - и вие ми липсвахте много. Благодаря ви, че така мило ме посрещате! Липсваше ми и самият сайт.
    Бъдете благословени, мили приятели! т Стойна
  • Стойне, поздрав и от мен! Много се радвам, че си тук!
  • Добре дошла мила, Стойне!
    Поздравления за хубавия стих!
  • Стойна, добре дошла! Липсваше!
  • Добре си се завърнала, Стойне, и ти, и чудесната ти поезия!
Random works
: ??:??