13.06.2019 г., 9:39 ч.

Светът ми 

  Поезия » Любовна, Философска, Свободен стих
793 0 1

Светът ми – безсмислена утопия, 
как би могъл да разбереш!? 
Там няма предразсъдъци, 
изкуствени усмивки, 
скрити мисли в мили думи. 

 

Там свободата властва. 
Границите са размити, 
а правилата са ми чужди. 
Дори не помня
да не съм танцувала, 
когато ми е тъжно. 

 

Светът ми – извратена паралелна мисъл... 
Аромат на кардамон... 
Отрязани са ми косите – 
(сплетено въже). 
А всяка дума, всяка мисъл
пропита е от сладостта – любов. 

 

Светът ми – пълна лудост... 
Как би могъл да разбереш!? 
Щом не усещаш аромата... 
На съхнещия кардамон...

© Екатерина Глухова Всички права запазени

Произведението е включено в:
  1243 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??