23.03.2021 г., 11:28 ч.  

Светът ни е различен 

  Поезия » Любовна
603 0 2

Променяш ме. Усилваш с всеки ден

стремежа ми към теб. Защо го правиш?

Мечтаеш ли пречудно да поставиш

в съдба една и себе си, и мен?

 

И няма връщане назад. Родèн

е вече поривът. Не ще забавиш

на чувствата ни ритъма и славиш

копнежа на Ерато, откровен.

 

И нови сме, признай, това е вярно...

Един без друг не можем и се знае

сърцето как сърце безспир желае.

 

Светът ни е различен. Лъчезарно

души се срещат, греят всеотдайно

и сливат се, обичат се омайно.

 

Не може да е блян, щом благодарно

привличане от плам си посвещаваме

и грешките, от болката, прощаваме.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Когато има допълнителна терцина, терминът е " опашат сонет " . Бих го нарекъл и " сонет с ремарке " , но това е в кръга на шегата. А и ми харесва да дразня Пиетро, че той си пада по по- хард нещицата...
  • Сонетче а ла Пиетро Аретини... 🙂
    Но звучи къде, къде по - възвишено от неговите...
Предложения
: ??:??