26.04.2019 г., 1:01 ч.  

Светът в две зеници се губи 

  Поезия » Любовна, Строги форми
670 2 3

Исках всичко. От всичко получих.
Мощ. Небе. И отломки звезди.
На неведоми пътища случих.
Прекосих запустели межди.

 

Кули маджонг понявга редих.
Лъч от слънцето нейде забравях.
Краткотрайни заченах следи.
Богове самозвани прославях.

 

Ближен драг неведнъж изоставях.
Странник чужд не един приютих.
Бащѝния, богатства раздавах.
Зложелатели щедро гостих.

 

Имах всичко. Но с теб се разминах.
А денят незавършен застина.

© Плами Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Храм – светът в две зеници се губи."
    Много ми хареса, а особено финалът!
  • Плами, радвам се да те срещна .
    Написала си едно великолепно произвдение!
    Радвам се ,че те чета отново.
    Поздрави !
  • "Храм – светът в две зеници се губи."
    Да!
Предложения
: ??:??