26 abr 2019, 1:01  

Светът в две зеници се губи 

  Poesía » De amor, Formas graves
677 2 3

Исках всичко. От всичко получих.
Мощ. Небе. И отломки звезди.
На неведоми пътища случих.
Прекосих запустели межди.

 

Кули маджонг понявга редих.
Лъч от слънцето нейде забравях.
Краткотрайни заченах следи.
Богове самозвани прославях.

 

Ближен драг неведнъж изоставях.
Странник чужд не един приютих.
Бащѝния, богатства раздавах.
Зложелатели щедро гостих.

 

Имах всичко. Но с теб се разминах.
А денят незавършен застина.

© Плами Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Храм – светът в две зеници се губи."
    Много ми хареса, а особено финалът!
  • Плами, радвам се да те срещна .
    Написала си едно великолепно произвдение!
    Радвам се ,че те чета отново.
    Поздрави !
  • "Храм – светът в две зеници се губи."
    Да!
Propuestas
: ??:??