4.09.2009 г., 23:58 ч.

Светът във тебе - криво огледало... 

  Поезия » Философска
722 1 22

Пробляскват съблазнително искрици -

непозволена волност.

Светът ти с тях е толкова различен,

а те не светят и не топлят...

 

Светът във тебе - криво огледало

сред рой кошмари ражда идоли.

Пътеките пълзят в една спирала,

отричайки общоприети символи.

 

И колко трудно различават се

необходимост от излишност.

Веригата на дните се скъсява

и все по-страшни стават истините...

 

Чертата между даващите с щедрост

и тези, дето безогледно вземат,

е като остров. И, на него седнал,

като угаснал фар насред морето си...

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??