СВИНСКИ ГРИП
След птичия - и свински грип ни сполетя.
(А преди птичия вилня и луда крава...)
Ако се пръкне още жабешки, каква ще стане тя?!
Какво ще консумират италианците тогава?!
Ако пък кучи грип планетата залей,
за виетнамци и китайци ще настъпи глад тотален,
и няма гърчав плъх при тях да оживей,
че и змия най-мършава извън чинията - едва ли.
И ако всички сложим маски на лицата, как
Ромео ще разбира кой какви ги върши -
изпраща ли му Жулиета с устни нежен знак,
или Тибалд го тихичко под нос попържа?
© Атанас Димитров Всички права запазени