21.03.2007 г., 21:33 ч.

СВОБОДА 

  Поезия
606 0 1
                                                                                                                                            

                                                ТОЗИ СТИХ Е ПИСАН ОТДАВНА, МНОГО ОТДАВНА
                                                КОГАТО МИСЛЕХ, ЧЕ В ДЪРЖАВАТА НИ НЕЩО 
                                                МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ
                                                И НА ВСИЧКИТЕ МИ ПРИЯТЕЛИ, КОИТО ВЯРВАХА,
                                                ЧЕ СВОБОДАТА Е ИСТИНСКА!
                                                             
      
                       ТИ ЗАДУШАВАНА, КРАДЕНА, ЛЪГАНА.
                       ТИ ЗАД ЖЕЛЕЗНИ РЕШЕТКИ И ЧЕРВЕНИ ПЕРДЕТА
                                                                        ЗАТЪМВАНА.
                       ТИ ПОД СТОМАНЕНИ ВЛАКОВИ РЕЛСИ
                                                                        ПОГРЕБВАНА.
                       ПОГЛЕДНИ, ВЪВ ОЧИТЕ НИ 
                       ДНЕСКА СИ ИСТИНСКА.
                       ЧУЙ КАК ТРЪПНЕМ
                       СПАСЕНИ В РЪЦЕТЕ ТИ!
                       ВИЖ КАК ТЕ ЧАКАМЕ 
                       В УТРОТО ВСИЧКИТЕ.
                       О! НЕКА
                       СЛЕД СЛЕД ВСИЧКИ ПРЕГРАДИ И СМУТОВЕ
                       СЛЕД МНОГО РИТНИЦИ 
                       ОТ КОНСКИ КОПИТА,
                       СЛЕД ЦЯЛОТО НИЩО В ЖИВОТА НИ
                       БЪДИ В НАШИЯ ДЕН  СВОБОДА!!!!!!   

                                                                          13.10.1992г.                                                      

© Женина Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??