12.04.2024 г., 19:57 ч.

Свят без чернова 

  Поезия
66 2 1

СВЯТ БЕЗ ЧЕРНОВА

 

... а Бог е всъде, в стръкчето трева, във камъка, в мравунячето, в хляба,

създавал е света без чернова – единствен! – и такъв, какъвто трябва,

боклука смел – за по-голям уют, в неделята поседнал е на бира –

след седем дни усилен кърски труд! – труда си да огледа под Всемира,

натирил подир онзи сладък грях Адам и Ева нейде – във простора! –

 

плодете се! – извикал подир тях, и – ей ни, на! – милиарди светли хора,

пред всички нас е опнал дълъг път, във всекиго разгърдил е душица,

от всеки въздъх в топлата ни гръд за полет над света се вдига птица,

и аз без чернова си ги чета! – и римите редя ги без кавички –

не искам нищо друго от света, освен да грее слънцето за всички.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??