18.08.2010 г., 19:39 ч.

Свят-чудо 

  Поезия » Философска
540 0 4

-Приятелю, я  погледни...

    ей там, зад хълма от лъжи.

      Ти виждаш ли как

          сътворението свети

                 в решетките,

              които сам оплете?!

   Във всеки атом,

                   гънка,

            глътка въздух.

  Във всеки лъч огряващ

                      и невидим.

 Във звук, вълна и

       в пясъчните кули,

  извили сплетените песъчинки

                           с молекули.

В тъгата, любовта

                    и радостта.

В усмивката, сълзата,

                              в смелостта.

Не седем, а безбройни чудеса

              рисували,

      подреждали света

в Цяло - безобразно слято,

                         прекрасно,

              но в ума ни непонятно!


                             *   *   *

                             


© Искра Радева Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??