14.01.2023 г., 14:33 ч.

Свят несподелим 

  Поезия
153 0 0

Свят несподелим

В несподелим свят ми се живее,
свят, в който имам всяка мечта.
Свят, в който песента ми не немее,
заглушена от кикотът на сова или суета.

В несподелим свят ми се живее,
свят, в който не давам и частица душа,
свят, в който градът безчестно замлъква
от непоколебимият зов за свобода.

В несподелим свят ми се живее,
свят, в който безгреховна властва женствеността.
Този моят свят е все така отгоре,
но ти това никога не го разбра.

 

© Доротея Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??