Аз не зная къде се намирам.
Този свят се е смахнал отдавна.
Този свят изведнъж колабира
и облече тъгата си бавно.
Този свят е мелодия стара
и цигара, която догаря
на последната млъкнала гара,
там, където сърцето ми па̀ри.
Там, където децата не пеят,
марширува лудешки войната.
Днес децата не вярват във феи
и за слънце не пеят децата...
Аз не зная къде се намирам.
Този свят се е смахнал отдавна.
Този свят – замирисал на бира –
той... пред нас си отиде безславно.
© Димитър Драганов Всички права запазени