17.05.2022 г., 8:57 ч.

Свята обич 

  Поезия » Свободен стих
450 1 2

Богородице,майко 
на Син Божии!
Благо сърце имаш!
 Благословен плода,
който носила си в тебе! 
Господ винаги с нас,
благ и милостив Емануил-
Родила си наш' спасител!
Спасител на наш'те души!
Скърби за тебе и Него Богу
сърце ми!...
Що много майко болка 
си видяла у сина!
Що на кръста безжалостно
 го ранили!
Благодарно сърце мое,
че душа ми спасена!
Чрез плода ти смел,
който без никакъв страх,
даде душо си за нас!
Ти Бог с нас си родила! 
Бог Емануил! 
Исус Христос,чрез свети дух!
Моя Душо за вас жалее!
За Господа милостив 
да види копнее!
Твой син благословен,
моята душа огря и спаси!
Велико име носи спасителя,
твой плод на девица свята майко!

© Ivana Dzhermanska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??