3.03.2020 г., 7:47 ч.

Събирачът на бури 

  Поезия
822 4 9

Събирам бури, туй е мойта карма

и все се хвърлям, да ги овладея.

Едни – приемат го за дивна дарба,

а други – не престават да се смеят.

 

Но аз не се предавам, пак опитвам –

във шепи искам бурята да свия.

Борбата не е лесна – ту политвам,

ту падайки, неистово се бия.

 

Ала ще продължа да ги събирам,

ще боря всяка, до последни сили.

Не съм глупак и знам, ще се умира,

но колко много бури обезсилих!

© Данаил Таков Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Когато наближава буря, някои строят стени, други - вятърни мелници »

7 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??