Капчукът почуква на твоя прозорец.
Помита небето ранна зора.
Реката нещо сама си говори.
Лампа просветва.
Прихлопва врата.
Събуди се -
от чужди обятия.
Събуди се -
от чужди мечти.
Събуди се...
От чуждото щастие
защо ли на мен така ми горчи...
Събуди се...
Носи в лъчите си
слънцето свой вечен благослов.
Събуди се...
Капчукът почуква на твоя прозорец
и тайно предава чувства по морз...
© Иван Мишев Всички права запазени