16.01.2022 г., 10:34 ч.

Събуди се 

  Поезия » Пейзажна
371 0 0

Събуди се! Вече няма слънце,

виж колко е студено вън.

Виж и непокълналото зрънце

на засаденото във твоя сън. 

 

Събуди се! Колко облаци, нали?

Изглежда много дълго ще вали.

Промени се времето, докато спа,

студът нахлу и завладя. 

 

Събуди се, докато не си измръзнал,

топло потърси с разсънени очи.

Да заспиш отново няма да си дръзнал

без „Благодаря за топлите лъчи!”

© Елза Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??