Животът – светлата игра –
вовеки, зная, ще си струва.
Накрая всеки пред смъртта
душата своя я събува.
Отлитат всичките пари.
Добрите думички остават,
които вдигат светлини
и блага радост подаряват.
Любов прави, а не война!
Любов войните побеждава!
Прати добрите си писма
към незапомнена държава,
където в късни часове
любов изискана царува.
Човек съдбата си кове
и с добротата другарува!
© Димитър Драганов Всички права запазени