13.12.2011 г., 12:05 ч.

Съдба 

  Поезия » Гражданска
476 0 1

През турско,

на колове главите ни

набучваха

и бесеха ни без пощада…

*

Преди 9-ти,

доведени до просешка тояга

по площадите

разстрелваха ни,

като псета…

*

След 9-ти,

всичко ни отнеха:

воловете, земята,

без съд убиваха,

смазаха духа ни,

дори диктуваха

с кой крак да стъпим

на хорото…

*

Дойде 10-ти:

край на злото!

Вече никой не ни беси,

не ни разстрелват,

земята върнаха…

Земята,

по която ходим боси,

за да изпълним

горните присъди

сами над себе си:

ритайки кросното!

*

 

 

 

© Никола Тенев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??