26.06.2011 г., 23:36 ч.

Съдба 

  Поезия
790 0 5

Понякога съвсем малките неща могат да преобърнат живота ни. Кажете на любимите си хора, че ги обичате - утре може да е късно!


Какво ни чака? Знаем ли немили

дали ще бродим ние из света

и, търсейки във всяко нещо сили,

дали ще имаме подслон, врата?

Какво ни чака? Ако в самотата

сведем смирено ний глави

и ако в мъката дори душата

от тялото ни морна отлети?

Какво ни чака? В алената вечност

отиваш си и млад, и стар,

а нещо във човешката „човечност”

не пита бил ли си другар?

Какво ни чака? Утре е далече!

Живей, гори, обичай от сърце!

И стига с тез въпроси вече -

живей със любовта поне!

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??