2.08.2007 г., 20:19 ч.

СЪДБА 

  Поезия
654 0 1

СЪДБА


Никой за мене не жали

и никой за мен не тъжи.

Всички в живота забързан

забравят за мене и мойте мечти.


Когато около мен се загледам,

откривам аз празни и тъмни стени,

очаквам лица аз засмени да срещна,

а срещам само злини.


С какво ли заслужих аз тази участ?

С какво ли ядосах Човека над нас,

че не иска в живота да имам

приятели верни до гроб?


Е, да, имам аз майка свещена,

имам и брат "великан",

имам приятелка нейде далече

и ангел-хранител високо над мен.


Но нямам аз мъж на сърцето,

нямам аз обич, дарена любов.

И чувствам сърцето си празно,

обгърнато в огън проклен.


Ах, защо ли мечтая за ласка в нощта,

защо ли се лутам да търся опора,

след като знам, че сама ще умра

и самотна ще легна във гроба?


Май по-добре е да спра

в лицата чужди да гледам.

Май по-добре е да спра

за сърцата човешки да питам.


Да престана да търся живота,

споделян без жалост със друг.

Да престана да лъжа сърцето,

че е красавец поредния жалък боклук.


Ала как да убия във мене живота,

как да престана да бъда жена,

как да разказвам на всички с усмивка,

че щастлива по пътя вървя?

                 24.07.2005г.

© Десислава Захариева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ей, Деси, ама ти си само на двайсет!За какъв гроб говориш?Почакай,любовта идва съвсем ненадейно и внезапно!
Предложения
: ??:??