16.02.2013 г., 9:49 ч.

Съдбовна среща 

  Поезия » Хумористична
625 0 7

      С Ъ Д Б О В Н А С Р Е Щ А

 

 

     Колективно творчество на

anelim 68 / Kadife / chergligan / Zinka

 

Седеше там, на ъгъла пред бара

отчайващо красив и твърде млад.

Шест празни стола само ги деляха

и пълен с чужди тайни полумрак.

 

Отсреща тя – мистична и изящна,

омайваща с фаталния си чар.

Дали при него Дяволът я праща

или е печелившия му зар.

 

Погледна я, сърцето му потрепна,

посрещна поглед кадифен, дълбок

и нещо във душата му се сепна -

помисли си: „Изпраща ми я Бог!“

 

А гледаха подпийнали отгоре

и Бог, и Дявол с чаши две пелин:

„Ооо, как са смешни влюбените хора!“

И пускаха с лулите синкав дим.

 

© Костадин Костадинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??