С Ъ Д Б О В Н А С Р Е Щ А
Колективно творчество на
anelim 68 / Kadife / chergligan / Zinka
Седеше там, на ъгъла пред бара
отчайващо красив и твърде млад.
Шест празни стола само ги деляха
и пълен с чужди тайни полумрак.
Отсреща тя – мистична и изящна,
омайваща с фаталния си чар.
Дали при него Дяволът я праща
или е печелившия му зар.
Погледна я, сърцето му потрепна,
посрещна поглед кадифен, дълбок
и нещо във душата му се сепна -
помисли си: „Изпраща ми я Бог!“
А гледаха подпийнали отгоре
и Бог, и Дявол с чаши две пелин:
„Ооо, как са смешни влюбените хора!“
И пускаха с лулите синкав дим.
© Костадин Костадинов Все права защищены