18.05.2008 г., 22:25 ч.

Съжалявам 

  Поезия » Любовна
1242 0 10

Вдъхновено от Елена 

 

Съжалявам, че откриваш в мен Вселената,

а тя, Вселената, била цинична,

нетърпима и привидно тиха,

а в действителност - първична.

 

 

 

Съжалявам, че съм твоят свят,

а той, светът, е непочтен и груб,

несправедлив и агресивен,

безчувствен като леден труп.

 

 

 

Съжалявам, че съм твое слънце,

а то, слънцето, гори от страст,

оставя огнените белези

на грях, примесен с власт.

 

 

 

Съжалявам, че откриваш в мен Добрата,

а тя, Добрата, е ранима, крехка,

наивна, влюбена и малка,

за други - пристан и утеха.

 

© Милица Игнатова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??