Сълза под крило
Разбирам, любовта ми ти досажда,
измъчва те и в полунощ докрай.
А тя довчера беше глад и жажда,
и порив към изгубения рай.
Тя бе далечна и недостижима,
и всичко туй, което днес не е.
Не помниш ли, че ти за да я имаш
си падала пред мен на колене…
ръцете ми си топлила с дъха си,
от локвите си пиела вода.
А аз съм те обикнал много късно…
И някак безнадеждно. За беда.
И ти по женски може би лукава
ми казваш, с глас доволно отегчен,
че моята любов те задушава…
А гледаш мен. Или поне през мен.
Защото тази обич ти е чужда,
по-мрачна и от хор за опело.
Но само тя и само тя при нужда
за теб сълза ще свие под крило…
© Ивайло Терзийски Всички права запазени
Но го потърсих и тук - от любопитство, защото даде заглавие на новата ти стихосбирка, Ивайло.
Според мен, тук отразяваш една от същностните особености на любовта, която е причина за много сърдечни драми. А именно: че Тя, Любовта не идва , когато я повикаме, когато сме намерили достойния човек, който ни се врича до жертвоготовност...
Тя идва, когато сама реши; може би в най-неподходящия момент.
Така си и тръгва...
И тогава - най-достойното поведение е искреността на двамата, честното и открито отношение един към друг.
Точно така постъпват Лирическите в този твой стих, Ивайло.
И аз те приветствам за това мъдро послание...
Светъл поздрав- с пожелание за весели и споделени Празници!