6.02.2008 г., 10:50 ч.

Сълзата в душата 

  Поезия
519 0 2

Кристално чиста сълза
е невинно из очи бликаща.
Устремена е като река
и като самота е плашеща.

С бездушна белота сълзата покрива
кръглите бузи младежки,
грациозно по лицето се извива
в своя танц мъртвешки.

А когато стигне до устните,
се влива с желание в тях.
Губи се завинаги в бездните
на сърцето, заплашено от крах.

И изведнъж, сълзата е далечна.
Няма я вече на лицето.
Превръща се в тъга безконечна,
вечно тегнеща на сърцето.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??