14.05.2014 г., 21:33 ч.

Сълзи от небето 

  Поезия » Философска
449 0 1

Плачеш, защото искаш да
отмиеш всичката им омраза?
Плачеш, за да запълниш
пукнатините между тях?
Ти плачеш, за да избистриш
въздуха от тяхната зараза?
Но този плач не ще достигне
до потъналите им сърца във прах.

А дали не плачеш, за да ги
накажеш, да почувстват вина?
Плач, който да им напомни
кой с живот ги дари.
Плач със силата да размекне
земята под техните крака.
Но дори и с океани от сълзи
не ще пречистиш техните души.

© Пенка Ламбева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??