18.08.2015 г., 14:03 ч.

Сълзи от очите на Бог 

  Поезия » Философска
450 0 0


Заваля, но през лятото сухо

тук със месеци дъжд не вали,

само вятър подухва и кухо

във улуците нощем кънти.

 

Кой да вярва, че в ново начало

този дъжд се превръща сега,

щом отдавна е то закъсняло,

щом пропуснат е вече мига?

 

Не престава дъждецът лиричен

със сълзи от очите на Бог

да вали над света прозаичен,

с който тайно е сключил облог.

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??