7.04.2013 г., 14:15 ч.  

Сълзица всичко знае 

  Поезия » Хумористична
664 0 5

Имам аз една комшийка,

казваме ù баба Сийка.

Внучката ù, Сълзица,

тя живее в град Белица.

 

Вятър много силен вчера

бутна нейната ограда.

Баба Сийка не вечеря,

плаче тя и много страда.

 

Викна тя по джиесема

оправната внучка.

Разходите ще поеме,

виж каква ужасна случка!

 

Слага нафта в беемвето,

нищо, че е на бензин!

,,Тя, Сьлзица всичко знае''!!

,,Той пьк татко е един...''

 

Как е тръгнала, не знам.

Гледам, на мегданя спира.

Вързана със колан

я влачи камион със бира.

 

,,Мила внучко, ти Сълзице,

моя малка хубавице,

виж оградата ми падна,

мога, баба, да припадна''

 

Рипна нашата Сълзица,

сложи дясна ръкавица,

а след туй и двете -

оборудва си ръцете!

 

В селската горица, вече

съблечена полугола,

сто върлини тя отсече

и стотина кола!

 

Бай Алия, дето куцa,

с баба имат връзка стара,

със голямата каруца

през нощта ги той докара.

 

Сутринта горските глоба

сложиха на баба Сийка.

Откъде пък тази злоба?

Даваше им тя ракийка!

 

,,Как да е - няма вече да краде!

Тя, Сълзица, всичко знае,

знае, може и го прави!

Само да сме живи, здрави!''

 

,,Бабо, ти не ми разправяй

как ограда аз да правя!

Ще се справя сам-самичка,

аз съм силна ученичка!''

 

Коловете легнали положи,

върлините пък вертикални!

Кой сега ще предположи,

че таз ограда пак ще пада?

 

Два прозорци тя счупи!

Ето, и курникът падна!!!

Отново баба се нацупи,

призля ù много и припадна!

 

,,Моля ти се, трай, бабо,

мястото е много слабо!''

А ограда как се прави

Сийка няма да забрави!

© Исмаил Али Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти Ваня и добре дошла!
  • Много смешно и ободpяващо.Който не го хаpесва няма чувство за хумоp.Макаp,че има и много истина.
  • Ече,проследи цялата сага тогава се намесвай,за да е по-обективен коментара ти!А относно Сьлзица-Каквото повикало,такова се обадило!
  • На поет,че е посредствен
    ни богове,ни хора, ни даже Сълзица прощава...

    На този свят от лош поет
    едва ли има по-нахално

    Марциал
  • Знаеш майчин ти език,
    а не си поет велик!
    Има чувство,има рима
    защо си спала цяла зима?
    Давай нещо напиши
    и душата отпуши!
Предложения
: ??:??