17.02.2011 г., 0:24 ч.

Сълзите на есента 

  Поезия » Източни форми
700 0 3

ХАЙКУ

1.

Падат кестени –

едри сълзи есенни.

Хладна тишина.

 

2.

Печална песен.

И път - с пера белязан.

Отлитат  птици.

 

3.

Сиви облаци.

Сиви, мъгли дрипави…

Есенна тъга.

 

4.

Слънце, събрано

в сладко гроздово зрънце.

Спомен за лято.

 

5.

Вятърът скита

сърдит  и самотен.

Търси лятото.

 

7.

Голи дървета

свенливо свеждат клони.

Нямат премяна.

 

8.

Дъждовен облак

рони бисерни  сълзи.

Плаче есента.

 

9.

Писък в мъглата!

Птица с ранено крило

търси ятото.

 

10.

Вълните стенат!

Търсят твоите  стъпки,

но пуст е плажът.

 

 

 

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??