14.02.2008 г., 10:04 ч.

Сълзите на тръгване 

  Поезия » Любовна
546 0 11
Поисках да изтрия сълзите,
които от очите ти се стичат.
Поисках да ги изтрия - не посмях,
във тях прочетох свойто име.

Поисках да изпия устните,
по които сладостта се стича.
Поисках да ги изпия - не посмях,
шептяха нежно мойто име.

Поисках да те прегърна. И успях.
Не плачи. Не исках да те натъжавам.
И аз не искам да съм тъжна.
Не исках, но сърцето ме предаде.

Не питай сълзите за мене какво са.
Шепа дъжд, завалял ненадейно.
Остават минути броени - до тръгване.
Отново чувствам се... самотна.

А уж ти обещах да бъда силна.
Такава съм, единствено със теб.
Опитах се да не изглеждам слаба,
но силата в сълзите е в такъв момент .

Прегърнах те - не искам да си тръгваш.
Прегърнах те - изрекох те на глас,
извиках силно твойто име,
и... колко много те обичам аз!

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??