11.05.2019 г., 11:20 ч.

Сълзите ти ще изкопаят яма... 

  Поезия » Любовна
393 3 9

Ще дойде времето, когато 

най-после ще ги прочетеш - 

онези стихове, в които плаках 

от всичкото ти необичане... 

Тогава ще си по-самотна, 

дори от гроб без камък над земята. 

Забравен аз ще съм и болен, 

със криво тяло, без душа... 

Но ти чети и препрочитай - 

там, някъде ще ме намериш. 

Защото мразех те и те обичах, 

в написана любов на редове... 

Ще станем непознати, чужди. 

И всяко чувство ще е тъжен спомен. 

Навярно болката ще ни е още нужна, 

да умори сърцата ни, като пресъхнал корен... 

Ще дойде времето, разделно. Идва... 

И няма да извърнем погледи. 

От гордост - глупава, обидени, 

незнайно на какво отгоре... 

Сега те виждам. Нищо, че те няма. 

Онази буца в гърлото, заседнала. 

Сълзите ти ще изкопаят яма, 

но вече никога не ще ме гледат... 

 

Стихопат. 

/DannyDiester/

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??